Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy macie jakieś doświadczenia czy te metalowe osłony tarcz hamulcowych często się psują.

Zastanawiam się bo u mnie zauwazylem ze prawa nie trzyma sie na dwóch górnych śrubach i nie wiem czy to przez uderzenie kolem pr,y zmianie urwala sie na śróbach vzy to kwestia wieku 8 lat. Nie wiem czy szykowac się już do wymiany wszystkich

Narazie dałem podkładkę na jednej i trzyma, a druga ta obok narazie jest urwana, bo ciężkozronic nie zdejmując tarczy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Korodują mocowania tych osłon.

Taki los.

Często raczej nie, ale w autach które mają już 6-9 lat może zacząć się to dziać.

Najgorzej jako ktoś koło ściąga i nie utrzyma i za każdym razem gnie tą tarcze.

Opublikowano

Tak właśnie zrobiłem. Oparło mi się o nia koło i zastanawiam się czy ja ją zepsułem czy to starość po 8 latach ją popsuła.

Przy odrobinie zawziętości udało mi się założyć podkladkę pod jedną z tych górnych śrób i chyba tak zostawię bo nie chcę ściągać tarczy, a ta druga chyba jest mniej dostępna.

Opublikowano
U nie po 14 latach to samo i dałem podkładki i trzyma. Nie ma sensu raczej na sile wymieniać skoro podkładki działają i będą działać przez długie lata