Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z moim bmw 318 i n 43.Auto wpada w wibracje na biegu jałowym. Pierwsza diagnoza wtryskiwacze! Wysłałem wszystkie do czyszczenia. Po pseudo naprawie jest jeszcze gorzej. W między czasie wymieniłem czujnik położenia wałka, świece wyczyściłem vanosy, map sensor, przepływkę i przepustnicę, dodam że mam programowo usuniętego noxa. Po wszystkich tych zabiegach zakupiłem 3 używane wtryskiwacze z index 09. Widać nic to nie dało. Co dalej mam robić? Cewki, kpl rozrząd wymieniane były 30 tyś temu
Opublikowano
Jedyny błąd jaki się pojawia to wypadanie zapłonu na 1 i 4 cylindrze. Niestety nie wymieniłem jeszcze czujnika położenia wału ponieważ ciężko jest się do niego dostać. Korekty długoterminowe wskazują - 25. Przepływka 2,5 g/s. Sondy przednie są ok tylne na obu bankach stoją w miejscu na poziomie 0,4. Nie wiem czy jest to związane z wył noxa.