Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dodam tylko.

Kolego JarosBMW.

Spróbuj zatankować auto do pełna i skasuj wskazania średniego spalania aby pokazywał od początku. Dziwnym jest aby komputer przekłamywał aż o 8 litrów jak piszesz. Daj znać czy rozwiązałeś problem. Pzdr.

Wracam po dwóch latach, auto nadal spala 17/19 l na 100km głównie po mieście. przyzwyczajenie do wygody jaka daje mi X3 pozwoliło zapomnieć o koszmarnym spalaniu. Wracam z tematem bo być może coś w tej sprawie ruszy i w przyszłości pomoże innym użytkownikom.

Serwis w Tuczępach oczywiście polecam. Właściciel czyli Mariusz nie stwierdza nieprawidłowości, komputer nie pokazuje błędów.

Teraz kwestia oleju. Po jego wymianie przejechałem 8 tyś i oto informacja z pokładu "uzupełnij olej w silniku" i tak już drugi raz. Uwielbiam to auto ale chyba czas się rozstać :(

Opublikowano
Witam.

Mam ten sam silnik 3.0 benzyna 35i z 2016. Średnie spalanie 11,8 po górkach i mieście. Na trasie średnia prędkość 160-180km/h i spalanie ok13-14 litrów. Przy prędkości 100-120 km/h zejdę do 9-10 litrów ale nie kupiłem takiego samochodu żeby jeździć 90km/h.

Normalne spalanie kolego. Auto waży 1870kg, 2 turbiny, napęd 4x4, 306koni i do tego 3 litry potrzebują paliwa. 12 l/100km uważam za normalne zużycie. Pzdr.

Moja Becia 3,0 benzyna 35i spala po mieście 19 l, na trasie przy prędkości 120 km/h spalanie na poziomie 15,5

Tankowanie 300 zł , przejechane 350 km w trybie mieszanym, to jest masakra. Wizyta w autoryzowanym Serwisie BMW w Tuczępach u Mariusz Ptak pewnie wyjaśni mi wszystko.

Wizyta w serwisie pomogła?

Opublikowano
Silniki N55 tyle palą w rodzinie są dwa w e90 i f30 oba po mieście palą 16 i spokojnie można zejść do 12-13 w mieście i 8-9 na trasie tylko ciężko tak jeździć, X3 28i przy ciężkiej nodze spala mi w mieście 16L. Jak chcesz żeby mniej palił zadbaj o serwis, wymień cewki, świece, sondy w katalizatorze (obie) oraz z testuj zawór PCV - jak zepsuty wymiana pokrywy i będzie palić mniej ... a o ile to zależy od ciebie :D . Wszystko jest na zagranicznych forach.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
.. a i polecam do 8hp wrzucić XHP stage 1-3 wedle uznania, skrzynia pracuje bardziej intuicyjnie poza szybsza zmianą biegów i nie daje mulić silnika na 1100 obrotów. Polecam
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano

sprawdź czy masz przypisane wtryski .

szwagrowi mechanik pomieszał przy remoncie i po poprawnym przypisaniu spalanie spadło o 2,5l/100 w N55 .

F10 xdrive pali obecnie ok 8 l/100 przy 120 /h

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2020 o 13:25, lukasz_BMW napisał(a):

Moje 2.0 D xdrive 184 KM.

Spalanie przy jeździe:

100km/h około 5.5 litra

120/h około 6.5 litra.

140/h około 8-8,5 litra.

160/h powyżej 9 litrów

pomiary na odcinku 100 km przeważnie na tempomacie na drodze ekspresowej.

Cześć. A jakie masz spalanie w cyklu miejskim?

Jeździłem wcześniej BMW750d F01 z 2014 i spalało mi w mieście 10-11 l/100.

Teraz kupiłem X3 2.0 D f25 czyli takie jak Twoje i spalanie mam podobne 10,5-11,0/100 km.

Spalanie w trasie jest podobne do Twojego ale w mieście wydaje mi się że pali stanowczo za dużo.

Dodam że nie mówię o jakiejś super dynamicznej jeździe 🙂

Wcześniej: 2 x e39 SUPER :-) e38 SUPER :-) e65 PORAŻKa :-( e60 535d rewelacja F01 750i - nie polecam :-( F01 750d - rewelacja :-)

Doposażenie: M-pakiet, Monitory tył, Nawigacja NBP, I-Tuch

.