Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chcialbym zminic kierwonice ze zwyklej na kierownice z multifunkca w mojej e81 i pytanie czy cos trzeba oprocz zmiany fizycznej programowac , ustawiac ? Dziekuje za pomoc
  • 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, wiec tak , kupilem nowa kierwonice multimedialna, moj mechanik powiedzial ze bedzie dzialala bez problemu bo kable sa a radio samo obsluzy, wiec tak , zamontowal i przyciski nie dzialaja, zapytalem ze powiezial ze bedzie dzialalo bez niczego a on stwierdzil ze winne jest moje radio, widocznie to wina radia i jak bym zmienil bedzie dzialalo, nie wiem dla mnie to troche dziwne, radio mam standardowe buiznes , ktos moze mi powiedziec gdzie lezy problem ? no i tak w nawiazie, przyciski sie nie podswietlaja rowniez . Dzieki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmień mechanka, bo pierwszy raz dokłada multifunkcyjną kiere w BMW :D

Jak zmienisz przełączniki, to się złapie za głowe, jak zobaczy te choinke lampek na desce :D W KIA to jest tak, że podłączasz i działa od razu. W BMW to początek zabawy :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Mechanik pewnie w golfie IV ostatnio wymieniał, tam może przejdzie. To jest BMW.

Skoro zapewnił, że będzie działać cwaniaczek - a nie działa, to zwrot kosztów, następne co wymieni, deskę rozdzielczą?

Opublikowano
to juz wiem, ze musze znalesc innego mechanika, jestem w Holandii wiec tu ciezko o jakiegos dobrego znawce BMW ten ktorego mialem robil mi kapitalke silnika, nie wiem czy dobrze poki co jedzi a ze niby elektronik to sie zna zapytale mczy by mi nie zmienil kierownice, szkoda, nic dzieki, to raczej sam tego nie zrobie :( Dzieki
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

A co myślałeś, ze mechanik musi się znać na robocie?

A jak jest z glazurnikiem, cieślą itp. Każdy partaczy robotę.

Szukaj gościa, co tylko siedzi w BMW i tylko to naprawia. jak ktoś jest od wszystkiego i naprawia każde auto a raczej mu tarcze i klocki zmienia i filtr cały rok, to co on może wiedzieć o głębszych bolączkach auta.

Omijaj zdzichów garażowych, bo tylko szkody narobią.

Opublikowano
ok, dziekuje, tu bedzie trundo o specjaliste bmw :( a znacie jakiegos dobrego w Opolskim ? Przyjade na swieta jak nie zamkna znow granic! to zrobie, dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Roger-nysa? Bywa na bmw-sport.pl jest z nysy, to chyba gdzies kolo ciebie. Na bank ci to ogarnie