Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki sprzet polecacie do mojej siudemki??? Samochod jest bardzo wyciszony tak bardzo ze po wsadzeniu tuby kumpla ja nie slyszalem roznicy basu...!! Jak otworzylem bagaznik to napier...lalo a jak zamknelem to cisza. Myslalem o czyms pod fotel ale nie wiem czy to sie sprawdzi. Pomozcie :modlitwa:

Pozdrawiam

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Problem tuby polega na tym że bardziej ją słychać niż czuć, najlepiej włożyć pożądnego suba, skrzynie z głośnikiem niskotonowym conajmniej 30cm średnicy. :mrgreen:

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

Najlepiej jak podjedziesz do dobrej firmy zajmujacej sie montazem Car Audio, moze juz robili takie autko

Mozna zrobic przejscie do srodka poprzez tylna połke, głosnik w miejsce podłokietnika lub w połke, ale to nie takie proste, głosnik musi miec "pudło" lub mozna zamontowac typu Free-air (nie potrzebuje skrzyni). Nie słyszałem jak gra ale opinie sa rozne prawdopodobnie gra gorzej niz zwykły w skrzyni

7 jest dobrze wyciszona wiec potrzeba bedzie troche wiecej mocy.

mysle ze dobrym rozwiazaniem byłoby załozenie konkretnego przodu i odpuszczenie suba chyba ze Ci bardzo na tym zalezy

Opublikowano
no wlasnie chyba podjade gdzies do car audio bo nie widze innego wyjscia. Slyszalem jeszcze ze mozna wyciac blache za podlokietnikiem i bedzie o wiele lepiej ale mam tam butle gazu i troche mi szkoda ciac samochod... :? niby to wnetrze ale wiecie jak to jest z sentymentem do fury :)
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Witam. W Twoim przypadku trzeba dobrze pogłówkować w jaki sposób przebić się z dźwiękiem z bagażnika do kabiny. Być może wyciąć frgmenty blachy w miejscach, gdzie nie widać i zarazem nastąpi dobre przebicie basu do kabiny. Jedno mogę Ci zapewnić bez porządnego wzmaka i subwoofera raczej się nie obejdzie :nienie: Wybij sobie z głowy Magnaty, Pioneery czy Kenwoody. Skrzynia typu bass reflex z głośnikiem minimum 30cm, 2-cewkowym np. JBL, Hertz,Earthquake, JL, Infinity, Rockford.

Jeśli chodzi o wzmacniacz to do napędzania skrzyni może posłużyć dobry monoblok lub mocna 2 kanałówka z możliwością mostkowania. Oczywiście Magnat, Pioneer, JVC i tego typu zdecydowanie odpadają!

Zgadzam się również z poprzednikami, aby podjechać do profesjonalnego warsztatu car audio i może coś godnego uwagi zaproponują lub pochwalą się takim jakimś ciekawym zestawem zamontowanym w E32 np. u znajomego. Jeśli będą chcieli sprzedać porządny sprzęt to napewno coś wymyślą i Cię przekonają :8)

Będziesz Musiał Wyprzedzać