Skocz do zawartości

328 Problemy z elektryka ! Radio , kierownica , skrzynia bie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Przeszukałem całe forum i nie spotkałem sie z takim problemem ktory u mnie występuje. Dla tego postanowiłem założyc nowy wątek.

Od paru dni borykam sie z elektryka z mojej buni. Zaczeło się od szfankowania radia (radio na kasety) Monitor przygasał(mały) wyłączał sie zupełnie, jednak po odpaleniu auta na nowo wszystko wracało do normy . W miedzy czasie zapaliła mi sie tak ze 2-3 razy kontrolka od poduszki powietrznej ale zaraz gasła , a do tego wyskakiwał błąd skrzyni biegów (Jest to automat)

W tej chwili sprawa wygląda tak że radio zupełnie mi nie chodzi , nie reagują zadne przyciski , tak samo kierownica , zero reakcji na jakie kolwiek przyciski oraz klakson, do tego dochodzi zapalająca sie kontrolka od skrzyni biegów z rana oraz na trasie samo z siebie zapala mi sie swiatło w kabinie po czym za chwile samo gasnie. Sadziłem ze wina leży po stronie radia dla tego je wykreciłem, w domu przejżałem ale nic nie znalazłem w nim wadliwego , na drugi dzien z rana wsadziłem radio spowrotem do auta , przed uruchomieniem auta wyciągnąłem z nawigacji w bagażniku płytkę ponieważ czytałem ze i ona może rpbić problemy , po czym odpaliłem auto i wszystko jakby nigdy nić normalnie działało !! Dojechałem do pracy (45km) bez jakich kolwiek problemów, zas po pracy odpalając auto wszystko jak na złośc wróciło ... W radiu przez chwile ekran zamrugał , wyskoczył błąd skrzyni biegów , klaskon i przyciski na kierownicy oraz jej podświetlenie bez reakcji , i co jakiś czas zapalająca sie zarówka w podsufitce .....Ręce opadają :mad2: . Czy jest ktoś w stanie jak kolwiek coś mi doradzić ? Czego szukać , gdzie , co i jak :) Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz szyberdach? Zajrzyj do modułu komfortu (za schowkiem pasażera), ponieważ zapewne jest mokry.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dziekuje za odpowiedz. Szyberdach mam dziś zajtze i sprawdze to ! Dodam jeszcze ze mam problem z zamkiem centtalnym , czy to z pilota czy ze srodkaa auta mam problem z otwieraniem i zamykaniem auta . Wieczorem jak spraedze dam znac co i jak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W środku, tam gdzie jest moduł komfortu. Często jest nieszczelność na gumie łączącej odpływ szybra ze słupkiem A.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Słuchajcie moduł wyciągniety , płytka leży przedemną i wygląda jak nowa ... Dodam jeszcze ze zadnej wilgoci w tamtym miejscu czyli pod schowkiem nie zauwarzyłem , sucho wszedzie gdzie sięgnąłem ręką. Dziś na powrocie z pracy oczywiście znowu wszystko zaczeło działac , ale tylko jakieś 10min ... Dodatkowo jeszcze wyszedł dzis kolejny problem zaświeciła mi sie na desce informacja o przepalonej zarówki z lewej lampie przód , wyszedłem z auta i rzeczywiście jeden ksenon nie swiecił , ale po wyłaczeniu swiateł i właczenii znowu zaczeło swiecic normalnie.Taka sytuacje miałem wczoraj 2 razy. Na prawde juz nie mam pojęcia co sie dzieje ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ksenon to osobna kwestia, inny moduł, pewnie pada przetwornica ale możesz zamienić najpierw żarniki miejscami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL