Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko czy ktoś z Was demontował już prawą linkę zamka klapy dachu od strony pasażera? Jeżeli tak to jak zrobić to najszybciej i na co uważać?

Moja włąsnie pękła :( ... można z tym jeźćdzić ale przy otwartym dachu klapa nieelegancko odstaje o jakiś 2-3 mm.

Poza tym zastanawiam się czy dorabiać drugą linkę czy kupić używaną?

Opublikowano
Robert ja linki nie wymieniałem naszczęscie jeszcze , ale podłacze sie bo mam podobny problem, chodzi mi o to jak wyregulować klape od dachu żeby sie otwierała jakieś 0,5 cm bardziej ponieważ gdy dach wpada do schowka minimalnie ociera mi o tą pokrywe. Chodzi mi oczywiście o wersje z pełną elektryką dachu.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wymiana linki jest prosta :D

Demontaż nie wymaga opisu :D

Podczas montażu należy zablokować dwa czujnki: w prawym zamku dachu, przy lince oraz w zamku klapy. Czujnik w zamku dachu można zablokować kawałkiem szmatki a w zamku klapy wytarczy go poprostu ręcznie przestawić. Sens blokowania zamków polega na tym, że nowa linka jest nierozciągnięta i trudno ją założyć na bolce.

PS Regulacji klapy niestety nie zauważyłem ale powinna być gdzieś w okolicach silnika elektrycznego od dachu.

PS Powinien powstać osobny dział o kabrioletach BMW :D

Opublikowano
.

PS Powinien powstać osobny dział o kabrioletach BMW :D

chyba bym ze szczęcia oszalał ;)

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif