Skocz do zawartości

Kasuje się zegar i przebieg dzienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ponieważ co jakiś czas kasuje mi się zegar oraz licznik kilometrów dziennych dodam że akumulator kupiłem nowy a dalej tak się dzieje. Czytałem trochę coś w necie i pisali ze może to być klema minusowa ibs ale może miał ktoś taki problem i odpisze mi co może to być. Dziękuję i pozdrawiam.
Opublikowano
Masz informacje o rozładowanym aku bądź o drenażu prądu ?
Opublikowano
  • Autor
Właśnie nic nie ma byłem adoptować nowy akumulator i zero błędów.
Opublikowano
Rozumiem że wymieniłeś akumulator bo miałeś problem z zegarem czy były inne objawy słabego aku?
Opublikowano
  • Autor
Podał i nie mogłem odpalić a już wcześniej go ładowałem. Ładowanie też było mierzone i ma 14.4 więc alternator ładuje.
Opublikowano
  • Autor
A ten problem zegarkiem i kilometrami mam od początku jak go kupiłem czyli pół roku.
Opublikowano

Faktycznie dziwna sprawa. Nigdy nie miałem takiej sytuacji żeby zegar sam się resetował .

Mam zapasową klemę ibs . Jeśli mieszkasz blisko Krakowa mogę Ci pożyczyć . Możesz kupić używkę nie kosztuje dużo .

Opublikowano
  • Autor
Witam bardzo dziękuję ale do Krakowa mam 150 km. No będę musiał kupić używaną bo nowe są troszeczkę drogie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
akumulator jest do wymiany.
Opublikowano
  • Autor
Właśnie akumulator nówka i dalej to samo.
Opublikowano

Klema ibs kolego tak robi. Albo luźna, albo brudne styki przy aku, albo uszkodzona

Temat przerabiany przez wiele osób

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
Też tak właśnie myślałem zobaczymy jak wymienię czy będzie ok. Dziękuję i pozdrawiam
  • 2 lata później...
Opublikowano
U mnie też się kasuje wszystko zegar data i od Wczoraj po włożeniu kluczyka nie świecą żadne kontrolki ani radio. Słyszałem że jest jakaś dodatkowa bateria do mediów ale nie mogę tego namierzyć czy ma ktoś jakiś pomysł?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Akumulator na pewno, czy ten nowy masz AGM bo taki musi być. Na zwykłym nawet nowym tez tak będzie