Skocz do zawartości

[M52B20] Wskazówka temperatury na czerwonym polu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dnia wczorajszego jestem szczęśliwym (miejmy nadzieję) posiadaczem E36 M52B20. Jeździłem nią przedwczoraj, jak i całą noc teraz. Do tej pory nic się z nią nie działo. Przejdźmy do sedna - po dzisiejszej ostrzejszej jeździe zjechałem na parking, zostawiłem odpaloną i wyszedłem na 5 minut zapalić fajeczka. Wracam do auta, dojeżdżam do wyjazdu parkingu i zauważyłem, że wskazówka temp. dobiła do czerwonego pola. Stanąłem, zgasiłem - poczekałem kilkanaście minut żeby wskazówka opadła do pionu i ruszyłem odrzucić ziomka raptem 3 kilometry dalej. W połowie drogi wskazówka zaczęła powoli zbliżać się do czerwonego pola, zasięgnęła go na moment przed zatrzymaniem i gdy zjechałem na chodnik w bardzo szybkim tępie powędrowała w dół.

Z tego co zdążyłem usłyszeć to wystarczy ją odpowietrzyć. Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega problem? Głównie interesuje mnie to, czy jeżeli chwilę po zatrzymaniu na parkingu się zagrzała i postała tak zanim spaliłem szluga dajmy na to te 3-4 minuty nie mogło stać się nic złego? Jestem laikiem w tym temacie, a wolę mieć spokojną głowę.

Opublikowano
Dziś rano zrobiłem nią parę kilometrów i podczas jazdy 0 problemu, stanąłem na parkingu pod domem i wskazówka znów szybuje w górę.
Opublikowano
Niesprawna wiskoza.

Poprzedni właściciel po wymianie termostatu nie odpowietrzył jej należycie i to dlatego. Dziś została porządnie odpowietrzona i problem zażegnany.