Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W moim E66 z 2006 r lift padł silnik 4.8is.

Mam do kupienia za dobrą cenę Anglik E65 z 2003r przedlift z silnikiem 4.4 (333km)

Teraz pytanie. Czy jest możliwość SWAP silnika 4.4 do mojej E66 skoro będę miał sterownik i resztę części dostępnych z tego Anglika? Co potrzebuje dokładnie przełożyć? Czy dużo z tym zabawy i może lepiej poszukać silnika 4.8is? Proszę o poradę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jesli mozna wiedziec opowiedz co to za przerobki bo silniki to blizniacza konstrukcja a jak wyglada sprawa z elektronika :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Cześć, przeróbki to np rozrusznik miałem z drugiej strony, miarkę od oleju musiałem przełożyć z drugiej strony. Co do elektroniki to czujniki musiałem przełożyć z 4.8 bo wtyczki nie pasowały. Reszta została z 4.8. Po odpaleniu był błąd z adaptacją valvetronic po ustawieniu adaptacji wszystko działało bez zarzutu.
Opublikowano
no i spoko :cool2: napewno sie przyda potomnym :wink:angole maja stosunkowo male przebiegi wiec bezawaryjnej jazdy :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>