Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sprzedałem e91, kupiłem e60 LCI...

Niestety auto pomimo dość bogatego wyposażenia, nie posiada w ogóle pdc...

Zderzaki mam już kompletne w czujniki i wiązki zderzakowe, czy są dostępne wiązki wewnętrzne, które połączą mi zderzaki z modułem pdc czy trzeba budować samemu?

Czy w e60 LCI jest osobny moduł do PDC czy inny moduł tym steruje?

Na konsoli w miejscu gdzie jest włącznik PDC u mnie jest otwieranie tylnej klapy, ale na słupku w nogach kierowcy też mam otwieranie klapy, więc jest to zdublowane.

Ewentualnie ktoś ze śląska co by to ogarnął?

www.facebook.com/bmwbyfazi
Opublikowano
Witam.moduł jest osobny musisz dorobić instalację do czujników na tył i na przód po 12 przewodów o.35 mm. kolory i przekroje wg. schematów,zasilanie modułu i wpięcie się w can.musisz też przerobić przyciski w konsoli środkowej.ja musiałem też dołożyć moduł szm,bo dorabiałem instalację pod komforty i grzanie.cała operacja fizycznie nie była trudna jeżeli masz czas i zaciskarkę do małych konektorów.wszystko łącznie ze schematami jest na forum.dzięki bardzo dużej pomocy kolegów z forum,a oczywiście przede wszystkim Speed1211 można to zrobić samodzielnie.skompletuj graty przewody no i chyba teraz to już potrzebny garaż,żeby nie łamać zimnych plastików.pisz i pytaj na forum ,albo na priw .w miarę możliwości postaram się pomóc (poza kodowaniem,tego niestety sam nie mam jeszcze ogarniętego.)
Opublikowano

Ok, dzięki za udział w dyskusji...

Znalazłem ori retrofity, ale już zakończyli produkcję, ciekawe czy są gdzieś dostępne w ASO...

przód https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/0395007-zest-dopos-pdc-low-z-przodu

tył https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/0395009-zest-dopos-pdc-ii-z-tylu

Czyli muszę dokupić jeszcze wtyczki, które dochodzą do modułu PDC i do tego zbudować wiązki. Grzane komforty posiadam.

Z tym przyciskiem na konsoli środkowej jak sobie poradziłeś?

www.facebook.com/bmwbyfazi