Skocz do zawartości

Jak to podłączyć? Tuba basowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum. Mam pytanko jak to podłączyć? Miałem to podłączone i działało ale z pewnych powodów musiałem na chwilę odłączyć i teraz nie potrafię tego odtworzyć. Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję!! Pozdrawiam

IMG-20191_qapnahh.jpg

Opublikowano
ten gruby czerwony czyli + mocujesz do B12 i z tego b12 robisz mostekz REM czyli wybudzaniem (krótkim kabelkiem łączysz) chyba, że masz oddzielny kabelek do wybudzania, to tym oddzielnym dajesz do REM,a te dwa od sygnalu do glosnikow + i - speaker i wsio
Opublikowano
Nie napisałeś od czego są te trzy przewody (na którym jest +, na którym -). Jedyne co mogę Ci podpowiedzieć, to w gniazdo GND musisz podłączyć masę (-), B12V to zasilanie z akumulatora, REM to + sterujący załączeniem wzmacniacza
Opublikowano
  • Autor
ten gruby czerwony czyli + mocujesz do B12 i z tego b12 robisz mostekz REM czyli wybudzaniem (krótkim kabelkiem łączysz) chyba, że masz oddzielny kabelek do wybudzania, to tym oddzielnym dajesz do REM,a te dwa od sygnalu do glosnikow + i - speaker i wsio

Hej dzięki za odzew! Rozumiem że ten GRUBY CZERWONY (a nie chudy plusowy) wciskam do B12, następnie mostkuje to z Rem. Później te chude + i - do speakera ale obojętnie czy left czy right speaker?

A gnd puste w takim razie?Dziękuję!

Opublikowano
Gnd nie może być puste, bo to jest masa do zasilania wzmacniacza.
Opublikowano
  • Autor

Ok a ten przewód GND to obojętnie jakiej średnicy?

Dzięki!

Opublikowano
Tam płynie identyczny prąd jak w B12, więc i grubość przewodu powinna być taka sama
Opublikowano
  • Autor
Dzięki Wam udało mi się to podłączyć :) Dziękuję. Temat można zamknąć.