Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Choc jestem juz na forum kilka lat to dopiero teraz zakupilem swoje pierwsze bmw. Padlo na f31 330xd. Auto kupilem w salonie bmw w Niemczech z przebiegiem 91tys km i mam na niego roczna gwarancje.

Przejechalem narazie okolo 2000km i zaczynam powoli przyzwyczajac sie do samochodu.

Do rzeczy. Wydaje mi sie ze auto na biegu jalowym (bez dodawania gazu) zarowno na D jak i na P drzy. Kiedy dodam lekko gazu tak aby przekroczyc 1000 obr/min. silnik pracuje idealnie gladko. Jak puszcze gaz i obroty spadna to znow to samo.

Z domu rodzinnego mam przyzwyczajenie ze diesel drzy i halasuje zawsze (Nissan 2.2dci), jednak 3.0d od BMW uchodzi za wzor a dodatkowo wydaje mi sie ze jak odbieralem auto to tego nie bylo... albo nie zauwazylem

Dzis podjade do salonu totez napisze tu, co mi powiedza, choc zapewne nie bede mial mozliwosci porozmawiac z mechanikiem bo bedzie juz na pozno.

Jakies sugestie ?

Z gory dziekuje

Piotr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.