Skocz do zawartości

Wymiana sprężyn BMW E60 MPakiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pękła sprężyna z przodu i zabieram sie do wymiany, jestem ogarniety mechanicznie, przeprowadzałem taka wymianę w kilku innych samochodach o mniej skomplikowanej budowie, chodzi mi tu o brak w nich stabilizatora i prostsza budowe kolumny. Mojepytanie do was czy wymiana sprężyny przedniej bedzie wykonalna w garazu nie posiadając podnośnika i klucza udarowego? Moje obawy dotyczą czy stabilizator nie bedzie prężył przez to ze auto bedzie podniesienie jedna strona, a dwa to odkręcenie nakrętki mocującej kielich/poduszke amortyzatora, widziałem ze jest tam dostęp praktycznie tylkokluczem udarowym , nie ma miejsca zeby nałożyć klucz płaski i skontrować torksem. Doradźcie co robic.

Pozdrawiam

Opublikowano
stabilizator jest luźny nawet jak uniesiesz jeden bok auta, aby wyjąc mc persona musisz albo go rozpiąć przy wahaczach przy kołysce i wtedy wyjmujesz mc persona z wahaczami lub odkręcasz nakrętki od sworzni i ściskasz ściągaczem mc persona wyjmujesz go ze zwrotnicy a potem rozluźniasz aby poluzować nakrętkę nad kielichem a jak poluzujesz, to sprężynę ściągasz i odkręcasz.. bez narzędzi jak udar podnośnik robota na min pół dnia lub cały dzień jak coś nie dokręci się od razu..
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Podaj vin to odbiorę ci sprężyny.

Na YouTube masz filmik od autodoc jak wymienić sprężyny

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
  • Autor