Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj kupiłem trójkę i mam kilka pytań ;)

1. Mam włączone światła mijania, wyciągam kluczyk ze stacyjki, silnik nadal chodzi dopóki nie wyłącze świateł :/ Czy tak powinno być?

2. Przy odpalaniu silnika przez pierwsze ~50 metrów nie wchodzi na obroty i prawie gaśnie, musze kawałek przejechać i problem znika. (kolega mówi, że filtr powietrza, bo miał to samo w 730i 90r)

3. Czy 550-600obrotów na luzie to nie za mało?

i narazie tyle, jak mi sie coś przypomni to dopiszę :)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
1. Mam włączone światła mijania, wyciągam kluczyk ze stacyjki, silnik nadal chodzi dopóki nie wyłącze świateł :/ Czy tak powinno być?

Wygląda na zwarcie w stacyjce.

2. Przy odpalaniu silnika przez pierwsze ~50 metrów nie wchodzi na obroty i prawie gaśnie, musze kawałek przejechać i problem znika. (kolega mówi, że filtr powietrza, bo miał to samo w 730i 90r)

3. Czy 550-600obrotów na luzie to nie za mało?

Obroty j.w. czyli za mało.

Zatkany filtr powietrza dawałby problemy stale, a nie tylko na pierwszych metrach.

Przed tobą wymiana normaliów.

Czyli świece, filtry powietrza i paliwa, ocena stanu i - być może - wymiana przewodów wysokiego napięcia (tylko nie Janmor :!: :nienie: ), kopułki rozdzielacza zapłonu i palca rozdzielacza.

Potem - jeżeli się nic nie poprawi - możemy zacząć gadać o usterkach.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

byłem u mechanika i z tymi obrotami problem tkwi w dziurawej rurze od powietrza, narazie ją zalepie na pare dni, a w poniedziałek mi wsadzi nową.

powiedział, że przez tą dziurę komputer głupieje i dlatego tak jest.

Muszę jeszcze zrobić cos z centralnym bo nie mogę otworzyć drzwi od strony kierowcy, tylko musze z prawej otwierać i potem ręką otworzyć zamek :/ kiszkowato to wyglada...

:|