Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Posiadam Bmw x5 e70 2007 rok. Po włożeniu pen drive w wejście usb w podłokietniku nie działa. W ogóle nie świeci się dioda na pen drive . Na ekranie auta jak chce włączyć Aux to nic się nie dzieje.Nie ma funkcji włączenia Usb. Rozebrałem cały tunel i przewody są podłączone do wejścia Usb. gdzie szukać przyczyny?Nie działa również bluetooth. Nie mogę go uruchomić. Jak to się robi? Podłączałem pod kompa auto i zero błędów. proszę o pomoc. Byłem u mechanika i kazał mi wymienić moduł usb. Zrobiłem tak i to nic nie dało. masakra. Pieniądze wyrzucone w błoto. Prosze o pomoc.
Opublikowano

Mechanik tu nic nie zdziała. Potrzebujesz elektronika.

Może faktycznie twój stary moduł bluetooth padł, ale nowy nie będzie działał bez uprzedniego kodowania nawet jeżeli jest sprawny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wyskakuje mi informacja że blutu działa i żeby go włączyć. Jak kulkiem chce załączyć blutu to nic się nie dzieje. Nawet jak chce przełączyć FM lub Sam lub radio satelitarne to nic się nie włącza . Po włożeniu pendrive też się nic nie dzieje i nawet na pendrive nie świeci dioda . Tak jakby wcale go nie czytalo.Elektryk powiedział mi że uszkodzony jest moduł blutu lub są w nim zimne luty. Znalazłem moduł blutu za 150 sprawny. Tylko nie wiem czy jest sens go kupować czy przyczyną jest inna i kasę wyrzucę w błoto.
Opublikowano
Kupiłem auto 2 miesiące temu i ciągle coś do naprawy . Zaczyna mnie to już denerwować . Z X3 która mam od 5 kat nie mialem tyle proplemow co z tą X5. Ostatnio zepsuł się hamulec ręczny. Pękła zębatka. Znalazłem dwóch gości co naprawiają ręczny ale żaden z nich nie chce mi sprzedać zębatki i wołają za regenerację 1200 zł bez względu na to co wymienia . Przeginka
Opublikowano
Wyskakuje mi informacja że blutu działa i żeby go włączyć. Jak kulkiem chce załączyć blutu to nic się nie dzieje. Nawet jak chce przełączyć FM lub Sam lub radio satelitarne to nic się nie włącza . Po włożeniu pendrive też się nic nie dzieje i nawet na pendrive nie świeci dioda . Tak jakby wcale go nie czytalo.Elektryk powiedział mi że uszkodzony jest moduł blutu lub są w nim zimne luty. Znalazłem moduł blutu za 150 sprawny. Tylko nie wiem czy jest sens go kupować czy przyczyną jest inna i kasę wyrzucę w błoto.

Miko szczerych chęci nierozumiem co napisałeś

Raz piszesz że działa, potem ze nie

Napisz to na spokojnie i po polsku

Odpowiedz mi na pytanie wyżej zadane

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
I jaka diagnoza. Uszkodzony moduł blutu ten co jest w lewym tylnym schowku

Diagnozy online nikt niepostawi kolego

Skąd jesteś, bo widzę, że zaraz wydasz majątek na to auto

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Hej, od paru dni jestem posiadaczką BMW E84 X1 2010r. które posiada tylko jedno wejście USB w schowku. Problem w tym, że nie działa. Próbowałam podłaczyć ładowarki, pedrivy i nic. WIecie może o co morze chodzić?
Opublikowano

To moze byc wina gniazda. Czasami zdarzy się, żę wygnie się blaszka i wtedy nie kontaktuje poprawnie.

Warto to sprawdzić na początek. A póżniej podpiąc się pod komputer i zoabczyć czy moduł mulf zyje