Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o pomoc lub poradę.

Mam BMW F30.

Normalnie jeżdżąc, wpadając w dziury auto je wybierało i nie było tego aż tak czuć.

Teraz jak wjadę w dziurę to czuć to znacznie mocniej, jakby amortyzator się skończył?

Dobrze myślę? Wjechanie w studzienkę kończyło się tylko drobnym hałasem i czasami ruszeniem kierownicy, teraz

czuje jak by moja ochrona się na to skończyła i uderzenia są bardziej dotkliwe? :cry2:

Przepraszam ale moja motoryzacja to 10% tylko.

Opublikowano
Ustaw odpowiednie ciśnienie w oponach, podjedź na stację kontroli pojazdów niech Ci zrobią diagnostykę, zapłacisz z 30 zł i będziesz miał jakiś obraz, od czegoś trzeba zacząć
Opublikowano
a przypadkiem nie zostały zmienione ustawienia twardości zawieszenia ?

Pytałem o to ponieważ miałem podobną sytuację, że NAGLE auto jakby mocno stwardniało a jazda nim była naprawdę mało komfortowa.

Oczywiście jak to u mnie standard, już bym wymieniał pół samochodu aby tylko pozbyć się kłopotu.

Co się okazało, kiedyś się bawiłem ustawieniami EDC i z "comfort" przerzuciłem na "sport" i zapomniałem o tym. Auto zaczęło być sztywne i bardziej podatne na nawierzchnię. Po przestawieniu na "comfort" problem się skończył.

:mrgreen: