Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Ostatnio wrzuciłem do swojej E39 (540, 2000) moduł GM3 "high" żeby uruchomić servotronic. Wszystko zadziałało ale po całej operacji nie mogę otworzyć tylnej klapy - reaguje na przycisk ale tylko na zasadzie próby dociągnięcia i ponownego poluzowania - zaryglowana jest cały czas i nie mogę jej otworzyć ani z pilota, ani ze środka. Problem na pewno leży w module/kodowaniu, ponieważ po włożeniu starego modułu wszystko działa. Próbowałem przejrzeć zawartość starego modułu i skorygować na tej podstawie zawartość nowego ale bez efektu. Czy ktoś wie, która linijka w pliku może odpowiadać za otwieranie/zamykanie klapy i co mogło pójść nie tak? Jedyna znacząca (na pierwszy rzut oka) różnica jaką wychwyciłem to brak w nowym module linijki LIM/TOURING, której jednocześnie nie mogę wgrać do nowego modułu - przy próbie edycji i zapisania zwyczajnie się nie zapisuje.

Z góry dzięki za pomoc.

Tomek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
najpierw wykonaj standardowe kodowanie GM3-Hi w swoim samochodzie, sprawdź, czy wszystko jest w porządku, a następnie wykonaj specjalne kodowanie (* .man) dla servotronic.
  • 2 tygodnie później...