Skocz do zawartości

problemy ze sprzeglem ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otoz trafil sie dzisiaj kolega ktory chcial zobaczyc roznice miedzy 2.0 a 2.8, wiec wiadomo co nastepuje - stanelismy obok siebie .. i .. 1 gaz do konca, 2 gaz do konca - w momencie mam ponad 6.000 a samochod nie jedzie ... wrzucam jeszcze raz dwojke (myslalem ze moze nie trafilem w bieg i nie wrzucilem go ..) sytuacja sie ponawia .. zatrzymuje samochod - potezny smrod .. - podejrzewam ze to "bylo" sprzeglo ..

ale samochod chwile sobie postal .. po ok 20-30 minutach odpalam i z dusza na ramieniu probuje ruszyc .. i samochod jedzie normalnie .. pozniej ruszam "ciut" ostrzej .. samochod jedzie normalnie ..

to napewno jest sprzeglo ?? jesli wymieniac to komplet ?? a moze ktos z was sie orientuje w kosztach tego ??

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
może masz zawilgocone sprzęgło olejem i sie zapaliło na momęt i stąd takie cuda sprubuj z piątki i na chamulcu ruszyć ale z gazem nie pełnym czy zdechnie czy ślizga
BMW sie nie psuje
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Być może tu cud Boski i Twój Anioł Stróż ochronił Cię porzed czymś złym......... :naughty:

Czy zabuksowały koła , czy w jakiś sposób mogłeś trzymać nogę na hamulcu - - - - jeśli nie to ,musiało się to wziąć z tarczy sprzęgła .

Test z 4-5 jest ok - najlepiej pod górkę i jeśli zwiękaszają Ci się obroty a samochód nie przyspiesza tzn , że jest już końcówka .

Sprawdź jeszcze wycieki oleju bo może być tak , że tarcza jest nim zasmarowana .

Pozdro

Mario Big Red

Ps Jak dojdzie do wymiany - pamiętaj ,że możesz wymienić sprzegło na regenerowane za niewielkie pieniądze - wymieniłem w aucie żony i już zrobiła na nim 60 000 km

Pozdro

:lol: Mario Big Red

Opublikowano

witam

wymieniałem u siebie komplet. wstawiłem sachsa. kosztowało mnie to ok 500zł plus robota.

pozdrawiam

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.