Skocz do zawartości

Wygłuszenie maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam silnik diesla 2,0 177koni i nie mam wygłuszenia maski. Czy powinieniem to mieć ? Na co to wpływa?

I drugie pytanie czy wygłuszenie maski z E87 będzie pasowało do e88 cabrio?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dziwne, bo e88 ma wygłuszenie tylko przy r6 :shock: natomiast pozostałe z rodziny przy r6 i kopciuchach :?

Będzie pasować, to ta sama część.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli nie powieniem mieć tego wygłuszenia?

Nie rozumiem...E87 mają wszystkie a kabriolet nie ma? Dziwne tym bardziej że jezdząc z otwartym dachem powinno troszkę wytłumić dzwięk silnika..

Btw....Kopciuch ????? Z DPF ?? How?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Powinieneś mieć to wygłusszenie. Zazwyczaj go brakuje, po kolizji z wymianą maski;) Ktoś wymieni maskę i nie przekłada tego. Różnica z czy bez w hałasie jest bez znaczenia. Mogę powiedzieć ze jest ono zbędne.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To nie wina kolozji tylko gównianego materiału który się kurczy i zwisa. Wiele modeli bmw tak ma ale w E8x jest tak bardzo często i większość osób to wywala żeby nie wisiało.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Też może być. Jest tak gówniane, że jak ci zależy to lepiej to matami wygłuszyć. Efekt jest lepszy.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
Nie no wole mieć standartowe... No nic kupię na alledrogo. A nie ma ktoś na sprzedaż w dobrej cenie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tylko szukaj w dobrym stanie. Jak ma gdzieś coś naderwanego to takiego nie kupuj. Bo się nie będzie trzymać. I kup od razu z mocowaniami. A na koniec skorzystaj z rady i nie kupuj. Zaoszczędzisz ponad 100 zł, bo to wygłuszenie nie robi różnicy.

Opublikowano
  • Autor
Wszędzie piszą że wygłusza zwłaszcza w cabrio. Znalazłem na allegro za 170 zł zamienniki.Do tego zamierzam pod wygłuszeniem przykleić mate wygłuszającą.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdźcie na realoem, w e88 w dieslu nie występuje wygłuszenie maski, dziwne, ale tak jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Maniek21112 ma racje. Brak wygłuszenia.

Maniek6600 ja tak właśnie zrobiłem. Kupiłem to wygłuszenie oryginalne, bo powinno być i myślałem, że będzie różnica, że padne z wrażenia. Zero różnicy. Dopiero jak wykleiłem maskę wygłuszeniem CTK, bo zostało mi z drzwi, poczułem różnice. Oryginalne skoro już kupiłem przczepiłem na te matę.

Opublikowano
  • Autor

No ja własnie chciałem zakupić to wygłuszenie i pod nie wykleić matą...

Nie wiem czy ma to sens czy hałas spadnie....

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No jest ciszej i dzwiek jest taki przytłumiony, ale to tylko dzięki tej nieoryginalnej macie. Jak dołożyłem ten oryginał to zero różnicy.