Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Musze wymienic wałek rozrządu poniewaz jedna z dwunastu krzywek jest lekko wytarta co za tym idzie lekko stuka na wolnych obrotach.Strasznie mnie to denerwuje.Podorno regeneracja(napawanie) nie ma sensu bo wytrzymie 2-5tys kilometrow i znow bedzie w tym samym miejscu.Najlepszym rozwiazaniem jest wymienic na inny uzywany w dobrym stanie. Mam eiec pytanie:::Czy wałek z silnika M30B35 jest taki sam jak w silniku M30B30 i czy głowice tez sa te same bo ktos mi kiedys mowil ,ze podobno z 3litrówki głowica jest 8mm mniejsza. Prosze o fachowe odpowiedzi

i porady bo to dla mnie naprawde bardzo wazne.

Pozdrawiam Miras.

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
wałek taki sam głowica taka sama ale komory spalania w 3,0 troche miejsze ale pasuje bez problemu zakładał ja nie raz a nawet ze starej 2,8 do 3,5 i jechało jak cza
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Czyli jak bym nawet cała głowice kupił z 3litrowki ewentualnie wałek to bedzie pasowac??? A czy e28 nie ma innych stopni na wałku??
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
z E 34 z E 32 obojętnie czy trzy litrowy czy 3,5 wałek taki sam ale E 28 musi być żeby miał kopułke z przodu tak jak w twoim aucie a nie wystający aparat zapłonowy bo jest wałek inny ,napęd inny ma
BMW sie nie psuje