Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj w biały dzień, mimo, że posiadam alarm z mojej 4 jakieś gn...e ukradli mi karbonowe obudowy lusterek i wkłady lusterek :( :evil: :mad2:

Auto zostawiłem dosłownie na około 3-4 godziny , monitoringu brak, nikt nic nie wie :( .Zostało mi naprawić z AC.

Dlatego , mam do Was pytanie .

Co byście polecili żeby jakoś dodatkowo zabezpieczyć auto gdyby, ktoś w przyszłości znowu chciał sobie coś przywłaszczyć np. jakiś system który by mnie

powiadamiał na tel. że ktoś majstruje przy nim, czy jakieś kamerki które reagują na ruch . Poradzcie coś, bo się na tym za bardzo nie znam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oryginalne karbonowe obudowy lusterek trochę kosztują. (coś koło 1500 za za sztukę bez rabatu, x2 daje nam około 3000 zł). Z ali podróbki około 500 zł i zawsze się sprzedadzą.

Samo ściemniające wkłady też, a złodziejowi i zwykłe się przydadzą.

Kiedyś wkłady się znaczyło, poprzez grawerowanie numerów, tak samo na szybach i lampach.

Obudowy przykleisz, to połamią przy zdejmowaniu.

Sam mam w X3 oryginalne nakładki carbonowe na lusterka M performance plus samo regeneracyjna folia dla ich ochrony, więc koszty w razie kradzieży okrutne, jak na takie pierdoły. Staram się parkować, jak jest taka możliwość na strzeżonych parkingach itp.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Dokładnie wszystko trochę kosztuje, auto odebrałem w piątek po naprawie z AC. Koszt to około 9700 brutto :shock: , w tym dwie obudowy karbonowe po 1500, dwa wkłady po 1600, jedno ramie, bo było porysowane, coś tam jeszcze i plus robocizna i się uzbierało :duh: . Ktoś jak spojrzy w historię auta to może pomyśleć , że niezły dzwon był :(