Skocz do zawartości

bmw e82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam tę przyjemność i właśnie się przymierzam do zakupu nowego auta. Od zawsze marzyłem e82. I teraz mam mocny dylemat. Znalazłem kilka fajnych egzemplarzy, które mają 3 litrowe jednostki(306KM). Wszystkie są w idealnym stanie, mają(jak to zapewnia sprzedawca) do 200k km przebiegu. Wiadomo jak z ich awaryjnością/kosztami utrzymania? Bo o spalanie to nawet boję się pytać. Pozdrawiam!

ps. Dałoby rade zamontować wydech z 1M do tej 135i?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie znam sprzedawcy, który mówi że sprzedaje szrot;)

Polecam pozałatwiać do nich VIN. Posprawdzać historię. Ja omijam handlarzy i komisy.

Jak już coś będziesz jechał oglądać to weź kogoś kto się zna i kto spojrzy chłodno na temat.

O kosztach nic nie napisze, ponieważ używam tylko diesle.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

Sprawdź koniecznie historię serwisową bo te silniki prędzej czy później muszą mieć wymienione:

-Pompę HPFP

-Wtryskiwacze

-pompę wody

-zaworki waste gate

Jeśli nie były to lepiej zostawić wolne ...10k bo to są rzeczy ,które na pewno padną w tym modelu jesli nadal są fabryczne.

Ze spalaniem nie będzie problemu 135i ma wtrysk bezpośredni przez co nie pali zbyt dużo ,ale potem się to odbija w serwisie.

U mnie w 335i jest od 10-14 zależy od stylu jazdy i od trasy ,nie ma tragedii.

Jest tyle customowych wydechów ,że na pewno coś znajdziesz. Można coś pokombinować.