Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

jaką instalkę gazową polecicie do BMW Seria 1 F20/F21 1.6 200KM z 2013r. będę wdzięczny za konstruktywne doradztwo w tym temacie.

Karol

Opublikowano
Kolego napisz najpierw jaki masz silnik bo takiego o ktorym napisales seryjnie nie ma... Z 1.6 masz 102KM, 136KM i 170KM, a ty piszesz o 200KM. Pomijajac fakt ze nie wiadomo co to za silnik to masz wtrysk bezposredni wiec wybor instalacji jest mocno ograniczony. Jestes skazany na droga i niesprawdzona instalacje vialle z bezposrednim wtryskiem gazu (prins wycofal sie z lpdi do silnikow bmw) lub instalacje z dotryskiem benzyny. Ja ze wzgledu na opinie gazownikow oraz niemozliwosc znaleznienia warsztatu chcacego zagazowac moj silnik instalacja lpdi zdecydowalem sie na KME Nevo Sky Direct 2. Jestem bardzo zadowolony i moja opinie o niej wyrazilem w glownym temacie o lpg. Po pol roku przy moich przebiegach instalacja sie zwrocila a oszczednosci w porownaniu do pb to okolo 40% przy kosztach gazu vs benzyna w UK (lpg 0.53£, pb 1.3£, brak obowiazkowych przegladow lpg).
Opublikowano
Faktycznie nie zabłysnąłem :D Napisałem silnik swojej żony i nawet Koni dodałem :D Moje autko ma silnik 125i dwu litrowy 218 km chciałbym to zagazować bo benzyna mnie zjada . Myślałem nad instalacją Landi Renzo ktoś posiadał ?
Opublikowano
O ile sie orientuje landirenzo nie posiada w ofrecie instalacji pasujacej do tego silnika. Jak juz mowilem, wybor masz ograniczony ze wzgledu na wtrysk bezposredni. Ile planujesz wydac na instalacje i jakie przebiegi roczne robisz?