Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam obecnie wentylator z zużytymi łożyskami o numerze części 17 42 7 562 080 i to jest 600W nowy 2300zl, w tym silniku były jeszcze 400w "17 11 7 590 699" który można kupić nowy za 800zl. biorąc pod uwagę ze 600watowy wiatrak załączył się na maksa może z 3 razy latem w korku przy upalach powyżej 35 stopni zastanawiam się czy mogę wymienić na 400watowy? trzeba coś modyfikować czy wystarczy wypiąć stary nowy podpiąć ?

rozważam też kupno https://allegro.pl/oferta/wentylator-bmw-3-e90-91-92-93-330i-257-km-nowy-8520010531 i przełożyć silniczek do mojej obudowy.

Opublikowano

Myśle ze jesli szkoda ci tyle pieniędzy to lepiej zakup używany ale taki jak powinien być. Skoro w fabryce wstawili większy i droższy to widocznie nie bez powodu. Gdyby 400w dawał rade prawdopodobnie byłby tam zamontowany. Na pewno znajdziesz jakaś używkę ori w dobrej cenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk