Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam taki mały problem...nie moge otworzyć bagażnika w e36 '92. Przy zamykaniu nie słychać aby działał zamek bagażnika. Czy w e36 sa 2 kluczyki, tzn. do bagażnika osobny?? Bo mam jeden typ klucza tylko:/ Macie jakies pomysły jak można otworzyć bagażnik??

Opublikowano
Witam wszystkich!

Czy w e36 sa 2 kluczyki, tzn. do bagażnika osobny???

To że nie możesz otworzyć bagażnika kluczykiem może też znaczyć że miał tył bity i jakiś kretyn przłożył klape bez wymiany(lub dopasowania) zamka :duh:

Ale o ile dobrze pamiętam to nawet jeżeli w tylej kanpie nie masz podłokietnika to dziura w blasze i tak jest....tylko nie wiem czy przez nią da rade zamek odkręcić....jak masz jakiegoś znajomego z E-36 to uniego się przyjrzyj i pokombinuj....

pozdrawiam i powdzenia życze

Opublikowano
moj kluczyk otwiera schowek, ole nie otwiera bagaznika[!!] i nie mam dostepu do bagaznika od wewnatrz auta bo fotele nie sa skladane...
Opublikowano

Czolem,

Wlasnie dzis uporalem sie z takim samym problemem. Jezeli nie masz dziury za podlokietnikiem, (chociaz i tak powinno byc fabrycznie nacinane miejsce pod nia, wtedy latwo usunac ten kawalek blachy i ktos niewielkich rozmiarow wcisnie sie na tyle, zeby zdjac tapicerke bagaznika i dostac sie do ciegna) pod rejestracja mozesz wywiercic dziure i dostac sie do mechanizmu zamka zgietym drutem. Zapadke odbezpiecza mechanizm zlozony z ciegna i odchylanej na zawiasach plytki, ktora popychana jest przez bebenek zamka. Jesli uda ci sie wymacac ja drutem, mocno nacisnij. Plytka odchyla sie do przodu. Dziurke zabezpiecz jakims antykorozyjnym syfem, zaloz jakas gumowa zaslepke. Jak nie kumasz to pisz cos moze wymyslimy.

Pozdro,

Banol