Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów Temat jest bardzo palący więc proszę o możliwie szybkie udzielenie odpowiedzi . Mianowicie mam oberwane jak przypuszczam dwa kable od wtyczki przycisku regulowania/sterowania panoramą w mojej e83 z roku 2007. Co najgorsze to jeszcze we wtyczce brak jest wcisków metalowych i naprawdę nie wiem ile tych kabli powinno być. Ja mam je tylko cztery przy czym piąty jest we wiązce urwany i nie wiem czy ma być jeszcze jeden zgodnie z pinami w włączniku czy nie. Dlatego proszę o informację a jakiej kolejności i jakie KOLORY kabli po kolei winny znajdować się w wtyczce która wchodzi w przełącznik sterowania panoramą. Jeżeli dla kolegów nie było by to problemem proszę ewentualnie o zdjęcie tej wtyczki z wchodzącymi do niej kabelkami. Serdecznie dziękuję za pomoc.
Opublikowano
No i po po problemie. W tym miejscu chciałem szczególnie podziękować za okazaną pomoc i polecić fachowca od tych rzeczy Panu z Lublina; https://panoramabmw.pl/ , https://www.facebook.com/panoramabmw/. Panorama śmiga jak nowa ze wszystkimi swoimi opcjami. Dla potomności i innych ewentualnie dotkniętych podobnym problemem polecam sprawdzenie połączenia kostki wiązki elektrycznej podłączonej do przełącznika szyberdachu i sterującej nim. Kostka ta posiada 5 kabelków i każdy z nich ma swoje miejsce i funkcję. Kabelki te są jednak dość cieniutkie i mogą się łatwo przerwać lub wypiąć z kostki ale też poprzedni właściciel samochodu mając jakieś problemy z panoramą może ja po prostu wypiąć więc radzę sprawdzić na samym początki przed podjęciem wydatków finansowych na przełączniki , moduły , silniczki , itp. Nie mniej jednak bez wskazówek wymienionego wyżej FACHOWCA nie był bym w stanie samodzielnie rozwiązać problemu. Jeszcze raz z tego i w tym miejscu dziękuję i polecam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Dziękuję za rekomendację.

Jeśli ktoś będzie potrzebował w przyszłości zdjęcia kostek i przewodów zasilających - uprzejmie proszę, mam nadzieję że się przyda.

tmuaZvq.jpg

cI3s9UL.jpg

AgHIlRe.jpg

gPgHPcY.jpg