Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie, bo podobnego problemu nigdzie nie znalazłem. Mianowicie dzisiaj w prawej tylnej lampie oryginał BMW (data produkcji sierpień 2008) podczas jazdy wyskoczył mi błąd żaróweczki i jak wrzucam kierunek w prawo to sygnał świeci i wydaje dźwięk przyśpieszony, taki jak się przepali żarówka. Dojechałem do domu i włączyłem awaryjne i widzę, że z przodu świeci normalnie każda dioda, a z tyłu świeci wszystkie 15 diód tyle, że kilkanaście razy słabiej, ledwo to widać. Tak na 10-15% mocy. Gdyby zepsuły się ledy to chyba nie świeciła by wcale i raczej nie wszystkie na raz, gdyby zepsuł się moduł to chyba nie świeciły by wcale, a jest wszystko normalnie: tempo, długość świecenia tyle, że o wiele słabiej. Dodam, że stało się to w ulewę jak jechałem pod górę, wiem że to nie ma nic do rzeczy, bo lampa jest dobrze uszczelniona i w środku po wyjęciu jej nie było nawet śladu, aby coś do środka się dosało. Da się to naprawić jakoś? Czy muszę kupić znowu nową lampę? jakieś 2lata temu wymieniałem tyle, że lewą, bo przepalił się jeden z czerwonych pasków pozycyjnych.