Skocz do zawartości

Podczas cofania dziwny świst o co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć . Pare dni temu kupilam f20 120D w automacie. Podczas cofania dochodzi z tylu dziwny dźwięk tak jakby świstanie , gwiazdanie? Powiedzcie mi prosze czy to normalne czy jest cos nie tak? I co to moze byc?
Opublikowano

Nagraj to, wrzuć na YT, tutaj link, to może coś podpowiemy.

BTW, nie jest to normalny dźwięk.

Opublikowano
  • Autor

Dźwięk slychac pod maska. Akurat dzis bylam łatac opone i znajomy mechanik stwierdzil ze to dźwięk ze skrzynia biegów.. mam automat

https://youtu.be/wkAS2AElHzs

Link do filmiku wszystko slychac

Opublikowano
  • Autor
Widze ze nic nikt nie wie ? :)
Opublikowano
Widze ze nic nikt nie wie ? :)

W innym temacie pytałaś ile kosztuje wymiana oleju w skrzyni. Myślałem że już ktoś poza forum to zdiagnozował?

Opublikowano
  • Autor
Pytałam bo muszę to zrobic. Samochod ma przejechane 190tysiecy a ten matoł od ktorego kupilam samochod nigdy nie wymienial oleju w skrzyni... więc to musze zrobić tak czy siak , juz sie zorietnowalam ile za taka wymiane. A co do tego świstu nikt nic nie wie , w przyszłym tygodniu jade do szpeca od automatow to moze zdiagnozuje. Myslalam ze miałktos taki problem ale widzę ze chyba nie :D
Opublikowano

Ten „matoł” :lol: oleju w skrzyni nie wymieniał, bo tego nie przewiduje instrukcja. Zapewne wierzył w inne bzdury ze strony producenta jak wymiana oleju w silniku co 30kkm czy debilizmy odnośnie kół na zimę... :duh:

Co do filmu, to postaram się podjechać w poniedziałek do znajomego speca od BMW i zapytać.

Opublikowano
  • Autor
Dokładnie co 30... serwisował w ASO dwa lata bo tyle bylo gwarancji. Potem tylko wymienial olej u jakiegos mechanika i nic więcej. Wiec czekam na info dziekuje
Opublikowano
No więc TTTM, znaczy ten typ tak ma, ale nie każdy egzemplarz. Olej wymienić trzeba, ale na ten gwizd/świst niekoniecznie pomoże. Koszt to max 1,5k, byle w dobrym warsztacie. Powodzenia :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie :D :D