Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj stalem sie posiadaczem bmw dodam ze to moje pierwsze bmw i odrazu cos mnie zastanawia a mianowicie wrzucam wsteczny bieg cofam parktronic dziala jak nalezy pika pokazuje wszystko ok i zatrzymuje sie przy przeszkodzie wbijam bieg jalowy lub jedynke a to nadal piszczy i pokazuje ze przeszkoda. Niewiem czy tak powinno byc czy cos uszkodzone. Bo w oplu jak wbijalem luz odrazu przestawalo pikac. Prosze o wyrozumialosc. Pozdr.
Opublikowano
Nie jest to normalne. U mnie działa to tak, że po cofaniu i wrzuceniu P lub D przez jakiś czas pokazuje odległość do przeszkody, ale bez sygnału. Poszukaj w swojej okolicy ogarniętego warsztatu specjalizującego się w BMW. Ja mam taki w łódzkim.
Opublikowano
Nie jest to normalne. U mnie działa to tak, że po cofaniu i wrzuceniu P lub D przez jakiś czas pokazuje odległość do przeszkody, ale bez sygnału. Poszukaj w swojej okolicy ogarniętego warsztatu specjalizującego się w BMW. Ja mam taki w łódzkim.

Bo masz automat. W manualu po wrzuceniu na neutral dalej piszczy, głupie rozwiązanie, w e46 wiedział, że wrzucam luz i wyłączał się parktronic, a w F20 nie wyłącza.

Opublikowano

Bo masz automat. W manualu po wrzuceniu na neutral dalej piszczy, głupie rozwiązanie, w e46 wiedział, że wrzucam luz i wyłączał się parktronic, a w F20 nie wyłącza.

Nawet jadąc powoli do przodu na 1 piszczy, F10