Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że było już kilka razy na forum, ale nadal nie widziałem 100% odpowiedzi. Mam auto E46 323i 99r produkcji z taką kierownicą:

2d125eb94e2c98a6ff5310e0f623

Docelowo chciałbym założyć taką:

BMW-E46-E39-E53-KIEROWNICA-TROJRAMIENNA-AIRBAG

Przewody do multifunkcji kupiłem. Mam pytanie o poduszkę powietrzną (airbag). Czytałem, że może być problem - moja jest 1 nabojowa, a ta nowa tylko 2 nabojowa. Co to oznacza? Czy ncsem będę mógł dokodować nabój i jeździć bezpiecznie? Czy to jakieś januszostwo i nie da się zmienić kierownicy? Jak to wygląda w praktyce? Bezpieczeństwo jest najważniejsze. Czy pozostaje mi tylko dokupić taką kierownice jaką mam ale z przyciskami? Czy wtedy airbag mogę przełożyć z mojej czy ona również ma jakiś inny airbag?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakbyś został przy starej to poduszka jest taka sama w wersji z multifunkcją. Jeżeli jednak będziesz zmieniał to uprzedzam, że ta nowszą jest mniej wygodna, ma cieńszy wieniec i przez to wydaje się większa. Porównywałem w tym samym czasie te dwie oraz m-pakietową, nowsza sportowa wg mnie jest najgorsza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ok, dzięki za info odnośnie poduszki, przynajmniej zostanie taka sama. Ale gdybym się zdecydował na polift (która w sumie mi się bardziej podoba, ale nie miałem w ręku) to i tak pozostaje kwestia airbaga. Dziwię się trochę, bo jest dużo filmików od ludzi, którzy zmieniali kiere przedlift na polift i nikt nie wspomina o problemie z airbag. A po forach ludzie pytają i widzę, że jednak będzie problem ze zmianą.. Pytam kogoś kto już to robił i wie jak wygląda dokładnie sprawa. Nie chcę rzeźbić w aucie, jak się nie da to trudno.

Ciężko jednak znaleźć przedlift w bdb stanie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam jedną do obszycia z multi jakbyś chciał :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam,

Też się nieco zagłębiłem w temat. Z tego co się dowiedziałem to trzeba by zmienić sterownik poduszek i wiązkę - choć nie wiadomo czy to by rozwiązało wątpliwości na 100%.

Próbowałem też przełożyć same wkłady poduszek z trójkątnej do okrąglej - nie da rady, inna budowa.

Ta przedliftowa nigdy mi się nie podobała, ale jak się bardziej zastanowiłem i ją zmodyfikuję tak jak chcę to w sumie da się ją lubić :lol: