Skocz do zawartości

temperatura wody co robic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też mam ten problem ale przestałem sie przejmować.

Ktoś pisał że może to być cos z masą wskażnika, albo tak jak sugeruje belgus - czujnik temperatury.

Pozdrawiam !!!
Opublikowano

Skacząca wariacko wskazówka to prawie zawsze jest wskaźnik.

W swojej E30 - gdy wariował - przywoływałem go do porządku pukając paluchem w jego okolice. :wink:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
W swojej E30 - gdy wariował - przywoływałem go do porządku pukając paluchem w jego okolice. :wink:

W mojej w Ecie bylo to samo :D Zauwazylem ze jest to "wada" wiekszosci egzemplarzy E30....

Opublikowano

Witam .Co Ty,ksiazek nie czytasz :P

Wiec tak jak napisalem,wymien czujnik temperatury plynu/ten z zoltym lebkiem,kktory siedzi w glowicy pod kolektorem dolotowym/jeden kabelek

,klucz 19,uwaga musi byc podkladka,bo inaczej cieknie/.

Mozesz tez sprobowac pogrzebac w lampce oswietlenia wewnetrznego :P

niby smieszne a u mnie tak bylo,chociaz do tej pory nie wiem dlaczego :shock: /lampka nad pasazerem/.

Ostatecznosc ,to wskaznik,ale mozesz jeszcze go dokrecic,zeby mial mase.

pozdrawiam

Opublikowano
tak jak mówisz nie czytam bo nie mam czasu a co do czujnika to wydaje mi sie ze w silniku M10 jest on niebieski i 2-pinowy z tego co widziałem a lampka mi nie swieci ale od kierowcy :| wiec nie wiem co robic a ta masa to w którym miejscu jest ?? bo raz jest dobrze a raz szaleje a ja lubie jak jest wszystko dobrze wiec musze zrobic