Skocz do zawartości

Bmw x5 e53 3.0d 218km sonda lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po podłączeniu pod komputer mojego x-a wywala błąd o uszkodzeniu sondy lambda i uszkodzeniu 6 świec żarowych. Błąd świec to stawiam na sterownik świec żarowych bo świece są dobre. Ale błąd uszkodzenia podgrzewacze sondy lambda gdzie nie widzę nigdzie sondy w swoim samochodzie to już inny temat.

Mają te dwa błędy coś że sobą wspólnego? Gdzie w moim aucie znajduje się sonda lambda? W wydechu jest tylko czujnik temperatury spalin, czy to.on pełni rolę sondy lambda? Dodam że kupiłem x5-tke z uszkodzonym silnikiem, silnik wymieniony, błędy te były również na starym silniku. Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor
Nikt nie wie gdzie jest sonda lambda w x5ce?
Opublikowano
Nie ma lambdy jedynie co to ten czujnik temp spalin w wydechu
Opublikowano
  • Autor
To co odpowiada za ten błąd? Przepływomierz?
Opublikowano
Tego juz ci nie powiem, jakim kompem sprawdzaszz? Moze masz jakies dziwne tlymaczenie programu
Opublikowano
może podaj kod błędu, będzie łatwiej
Opublikowano
  • Autor

P4207 kod błędu

Podłączyłem x-tool ps90 i ryżowym delphi ds150

Opublikowano
  • Autor
Faktycznie jest od razu za turbiną. Została wyłączona z komputera. Jeszcze jedno pytanie, jakie zadanie spełnia ta sonda lambda? Czy to jak w benzynie, reguluje dawkę paliwa z powietrzem czy tylko jest związana z dpfem, bo aktualnie mam usunięty dpf i sondę lambda, czy ewentualnie będzie to miało wpływ na spalanie?
Opublikowano
z tego co się orientuję to sonda w dizlu pilnuje czystości spalin jakie trafiają do dpfa żeby za szybko się nie zapchał
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

czesc

mam takie pytanie nie mam po przekreceniu kluczyka w stacyjce na czek controlu ikonki pomaranczowej silnika (check engine) fabrycznie nie mam dpfa wiec pytanie czy w ogole bede miec podpiete to pod jakis czujnik ta ikonke? czy mam sandy lambda jesli nie mam dpfu? mam 3.0 deasla

z tego co się orientuję to sonda w dizlu pilnuje czystości spalin jakie trafiają do dpfa żeby za szybko się nie zapchał
Opublikowano

napisz jeszcze raz o co ci dokładnie chodzi

czy masz sondę lambda :?: