Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie w moim Bmw x6 2012r jest zamontowane fabryczny zestaw audio 4x głośniki w drzwiach , 2 x tweeter z przodu , subwoofery pod siedzeniami i głośnik w konsoli. Zestaw gra słabo.

Co mogę zrobić , żeby grało lepiej - kupić jakieś głośniki dedykowane na przód lub zestaw HIFI z demontażu z x5 x6 tylko nie wiem czy jest różnica w głośnikach , żeby nie było tak , że to te same głośniki tylko jakiś lepszy wzmacniacz ? Ktoś jest w temacie ? Proszę o pomoc.

Opublikowano
rozkoduj vin i dowiesz sie jakie siedzi u ciebie audio :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

ja posiadam X6 z 2009r. audio podstawowe (gra słabiej niż w vectra C GTS 2003r.) ale podczas wygłuszania drzwi zauważyłem że nie ma tweeter-ów z przodu (dorzuciłem org z demontażu) a byłem święcie przekonany że są, za tą maskownicą nie do końca dobrze widać i siedzi tam styropian do montażu tweeter'a. Ogólnie po tym zabiegu (dodanie tweeter-ów i wygłuszenie) jakość dźwięku znacząco się poprawiła

Opublikowano
Tak dokładnie potwierdzam nie ma Tweeterów i głośnika na konsoli centralnej i co najgorsze nie ma tam kabla i jest zaślepka. Wymiana samych głośników od HIFI i tweeterów znaczenie poprawi dźwięk.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od niedawna tez jestem posiadaczem X6 i strasznie mnie zdziwilo jak cicho gra sprzet az sie wierzyc nie chce ze BMW wypuscilo takie slabe naglosnienie