Skocz do zawartości

UWAGA NA FAŁSZYWE OFERTY SPRZEDAŻY SAMOCHODÓW !!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 25 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Po prostu część osób potrafi rozpoznać fake od razu. Np. ja. Charakterystyczny opis, zdjęcia. Kiedyś nie było numerów telefonów, nazw firm. Później pojawiły się firmy, następnie numery telefonów.

• Nowa  'Okazja" Dealer sprzedaje w Anglii auta z Polski ? Tylko zapłać a Oni załatwią resztę za ciebie ?  

• może gdzieś wyciekł email i hasło, a ktoś (kiedyś) używał tych samych danych do logowania na otomoto

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po prostu część osób potrafi rozpoznać fake od razu. Np. ja. Charakterystyczny opis, zdjęcia. Kiedyś nie było numerów telefonów, nazw firm. Później pojawiły się firmy, następnie numery telefonów.

Podawanie adresu email w treści, kontakt możliwie nietelefoczniczny....

Mojej znajomej 'ukradli' zdjęcia i sprzedawali samochód jako jej i została wezwana na policje ze względu na to ze ktoś dał się nabrać i zgłosił sprawę i po numerach doszli do prawdziwego właściciela, a że znajomej nie udało się sprzedać samochodu (kiedyś) i w czasie 'sprawy' jeszcze go miała było dość kolorowo - to sytuacja sprzed 3-4 lat.

Opublikowano
  • Autor
  • Moderatorzy
W dniu 16.12.2025 o 14:45, actchris napisał(a):

Bo to ogłoszenie oraz zdęcia pokazują się od 2023r i nie ma tego auta w CEPIK (a przynajmniej z tą tablicą) a 142k nalotu miało w 2024r a nie dziś.

Otomoto i nie tylko oni mają to raczej gdzieś... Trzeba być czujnym.