Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zabrałem się ostatnio za dokładkę nawigacji do mojego bmw problem w tym ze zostało mi 5 przewodów z białej kostki

Są to żółty/czerwony ,fioletowy/biały ,biały/żółty ,czerwony/żółty ,brązowy/czarny

Dodam że nie pokazuje mi informacji z komputera pokładowego

Jeśli ktoś miał z tym odczynienia bądź ma schemat to proszę o informacje gdzie podłączyć pozostałe przewody

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Białą dużą kostkę wpina się w miejsce wiązki radia.

Co do czarnej wtyczki to tak jak masz w temacie z linku:

Pin 1 sygnał prędkości auta wpinasz albo w pompę abs pin35 a jeżeli sterownik abs masz pod schowkiem pasażera to do sterownika abs, muszę tylko sprawdzić który pin.

Pin 3 do modułu lcm III pin38 Wtyczki 54 pinowej(czarna)

Jeżeli masz licznik z małym wyświetlaczem, to nie będziesz miał na monitorze wskazań z komputera pokładowego. Do tego musi być licznik z dużym wyświetlaczem.

Edytowane przez piotr520
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam tylko, że jeżeli chcesz korzystać z nawigacji to w grę wchodzi tylko czytnik DVD MK4. Ostatnie mapy do starszego czytnika czyli CD MK3 wyszły w 2015 roku z tego co pamiętam. Dolicz jeszcze z rok poślizgu na aktualizacje to wychodzi że są z przed 5 lat. A że w Polsce cały czas buduje się nowe odcinki dróg to niestety mapy pod MK3 będą nieaktualne.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.