Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć panowie

Po dłuższej przerwie i głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku ze moja Beata zostanie ze mną już do końca (żona będzie sobie jeździła). Chciałbym założyć sobie poliftowe xenony, pinout przedlifta i polifta czymś się różni poza tym ze muszę założyć frm2 (który udało się wyrwać za przysłowiowe piwo ) ? Pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

FRM brałeś z auta z Xenonami? Bo były różne wersje tego. Jedne są pod xenony inne pod halogeny. Z tego co wiem to trzeba poprzekładać piny, aby tylne lampy działały poprawnie. Tu masz co i jak, żeby działało prawidłowo

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=164&t=361083&start=15

Opublikowano
FRM brałeś z auta z Xenonami? Bo były różne wersje tego. Jedne są pod xenony inne pod halogeny. Z tego co wiem to trzeba poprzekładać piny, aby tylne lampy działały poprawnie. Tu masz co i jak, żeby działało prawidłowo

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=164&t=361083&start=15

NO właśnie czytałem ten temat, a kojarzysz czy kostki lamp przednich są P&P ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz NSW, czyli według mnie to taki który ma obsługę zwykłych halogenów i świateł przeciwmgłowych. Jest jeszcze wersja LOW która nie obsługuje przeciwmgłowych. Czytałem, że XENON powinien działać na NSW, ale samopoziomowanie już nie.

Do Xenonów trzeba wersje XE lub AHL. Oczywiście bez kodowania pewnie coś nie będzie działać, bo moduł jest z E81 a tam nie ma z tyłu drzwi.

Chyba nie trzeba nic przepinać żeby sam przód zadziałał, ale schematów nie oglądałem.

Opublikowano
Mam jeszcze frm 2 od e92 z dopiskien XE więc mam takowy, wiadomo kodowanie do e87 obowiązkowo, w poliftowej lampie też są 2 kostki ?
Opublikowano
Panowie mam zagwozdkę, w moich lampach przedliftowych są 2 kostki, jedna do xenona druga do ringów, z tego co wiem w poliftowych lampach jest jedna, ktoś przerabiał ten temat ?