Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Od pewnego czasu borykam się z problemem falujących obrotów w moim e60 530d 218km 2005 r. Myślałem ze to sprawa konwertera lecz z objawów pasuje tylko wahano obrotów , nie mam spadków mocy, uczucia ślizgania się sprzęgła czy wielkich zrywów podczas zmiany biegów. Wahania występują na zimnym silniku tj bardzo małe i nie odczuwalne lecz tez przy stałych prędkościach zazwyczaj powyżej 60km:h gdy utrzymuje prędkość krótki czas i wtedy są odczuwalne i mocne. Co do spalania - jeżdżę głównie po mieście które jest bardzo mało zakorkowane i ruch jest płynny - spalanie liczone z tankowania tj 12,7L nic bym do tego nie miał lecz znajomi maja również w z tym samym silnikiem a spalanie nie przekracza im 10,5 w mieście (tym samym) ps jeżdżę spokojnie. Ktoś podpowie gdzie szukać? Ostatnio robiłem wtryski i uszczelnianiem kolektor i układ wydechowy. Nadmieniam ze nie mam dpf . Co do zmiany biegów to gdy wcisnę buta to muszę odczekać solidna chwile żeby auto wyrwało do przodu lecz jak to już zrobi to nie odczuwam spadków mocy. HELP
Opublikowano
kompa podpinales jakies bledy zaczol bym od sprawdzenia przeplywki odpinales moze zeby sprawdzic jak chodzi :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.