Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Wczoraj miałem okazję zauważyć ciekawy efekt i szukam przyczyny. Podczas dłuższej jazdy z prędkościami mocno autostradowymi siła nawiewu znacznie się zwiększyła (mimo tego, że ustawiony był mininalny nawiew). Wcześniej mimo podobnych i wyższych prędkości nie było tego efektu. Co ciekawe, przy tej samej (wysokiej) prędkości włączenie obiegu zamkniętego sprawę rozwiązuje, czyli nawiew pracuje na zwykłych obrotach. Oczywiście regulacja za pomocą przycisków działa prawidłowo, nie występuje falowanie jak przy awarii jeża. Ma ktoś pomysł co sprawdzić i w którym miejscu? Mam wrażenie że jakiś kanał przez który dostaje się powietrze z zewnątrz się....no nie wiem - rozszczelnił, powiększył, coś pękło i silnie wpychany strumień powietrza powoduje takie efekty. Pomóżcie.
Opublikowano
Kolego a nie jest przypadkiem tak, że tak dmucha tylko ze środkowych kratek ? Jeśli tak to ustaw pokrętło pod kratką na białą kreskę albo czerwoną :)