Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z zaprogramowaniem modułu e60 3.0d 2004rok

Chodzi o moduł drzwi prawych TMBF.

Próbowałem winkfp oraz ista P ten sam problem. Wyskakuje błąd 2084 reading flash failed.

Wymiana modułu ten sam efekt podczas programowania. Spadek napięcia nie jest brany pod uwagę. Programowalem już większość modułów w tym samochodzie i każdy dało się zaprogramowac przypisac Vin od nowa i zakodować natomiast przy tym nie mam już pomysłów. Szukałem rozwiązań w internecie natomiast bez efektow.

Może ktoś już miał podobny problem albo ma jakiś pomysl

Z góry dzięki za pomoc i zainteresowanie tematem

Opublikowano

Cześć dzięki za zainteresowanie tematem.

Komunikacja odbywała się prawidłowo po wymianie modułu natomiast po wymianie trzeba przeprogramować z odpowiednim Winem i kodowanie na końcu drogi.

I tu występuje problem global vehicle communication coapi 2084 - flash download failed.

Po wystąpieniu tego błędu komunikacji ze sterownikiem już nie ma no ale to jest akurat logiczne.

Każda kolejna próba programowania oddaje ten sam błąd niezależne czy programowanie odybywa się poprzez Winkfp czy przez Ista P :mad2:

Chyba że któryś przewód/światłowód jest uszkodzony w drzwiach ale czy jesli przewód był by uszkodzony to czy po wymianie modułu działało by wszystko prawidłowo.?