Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak zamierzasz jezdzic seria to Pb98 styknie, jak planujesz jakies mody, to wsadz graty i zestroi na mozliwe jak najlepszym u nas paliwie czyli shell100.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

W instrukcji obsługi masz linijkę o paliwie.

Ja mam tak, cytując: „silnik w Państwa aucie przystosowany jest do benzyny bezołowiowej 98 i ona zapewni bla bla bla".

Opublikowano
Witam,

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem M2 Competition

Czy jest sens lania do niej Shell V-Power 100+?

a co, okazuje się, że dużo pali i co za tym idzie finans marnie zaczął wyglądać?

Pali mi tyle samo ile F36 428i i F33 430i czyli w trasie 10L a w mieście 16L - nikt ci jeszcze nie powiedział, że każde auto pali tyle samo a spalanie jest uzależnione od stylu jazdy?

Tak samo E91 320d paliła mi tyle samo ile teraz pali F36 435d... 8,5L

Pytam o to czy paliwo 100+ ma jakikolwiek pozytywny wpływ na żywotność, kulturę pracy czy osiągi... a może wręcz przeciwnie, jeśli silnik jest dostrojony na 98 to więcej oktanów może np. źle na niego wpływa?

Nie znam się więc szukam kogoś kto jest ode mnie mądrzejszy.

Ja mam tak, cytując: „silnik w Państwa aucie przystosowany jest do benzyny bezołowiowej 98 i ona zapewni bla bla bla".

Niestety instrukcja i/lub serwis twierdzą że w 428i, 430i i 435d mam wymieniać olej co 30tys km a w M2 co 25tys oraz, że w skrzyni biegów oleju nie powinno się nigdy wymieniać.

Opublikowano
Witam,

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem M2 Competition

Czy jest sens lania do niej Shell V-Power 100+?

a co, okazuje się, że dużo pali i co za tym idzie finans marnie zaczął wyglądać?

Pali mi tyle samo ile F36 428i i F33 430i czyli w trasie 10L a w mieście 16L - nikt ci jeszcze nie powiedział, że każde auto pali tyle samo a spalanie jest uzależnione od stylu jazdy?

Tak samo E91 320d paliła mi tyle samo ile teraz pali F36 435d... 8,5L

Pytam o to czy paliwo 100+ ma jakikolwiek pozytywny wpływ na żywotność, kulturę pracy czy osiągi... a może wręcz przeciwnie, jeśli silnik jest dostrojony na 98 to więcej oktanów może np. źle na niego wpływa?

Nie znam się więc szukam kogoś kto jest ode mnie mądrzejszy.

Niestety instrukcja i/lub serwis twierdzą że w 428i, 430i i 435d mam wymieniać olej co 30tys km a w M2 co 25tys oraz, że w skrzyni biegów oleju nie powinno się nigdy wymieniać.

To co twierdzą w instrukcji czy w serwisie to sobie można albo instrukcją ognisko rozpalić a tym co mówią splunąć i buzię podetrzeć.. mówią tak bo mają w tym interes. PB98 wystarczy, jak robisz mody, może je zarówno wystroić na 98 jak i Shell 100, wiadomo, im wiecęj tym pare koni i nm bedzie wiecej, ja jestem zdania, że od przybytku głowa nie boli ;) ale jesli jeździsz samą seria i tak o chcesz lac 100 oktan shell, to nie zaszkodzi, ani nie pogorszy.