Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ,

co powiecie na założenie instalacji gazowej do BMW X5 F15 3.5 306KM z 2015r., czy w przypadku założenia gazu nie stracę na jokści jazdy, przyspieszeniu etc.? No i jaki system polecacie do aut tego typu?

PZDR

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepszym rozwiązaniem byłaby chyba instalacja Vialle LPDI ale cena trochę odstrasza i dla mnie probleme jest to że rozwiązanie nie jest sprawdzone (debiut nowego typu instalacji był w marcu tego roku). Zresztą kiedy zakładałem moja instalacje Vialle nie było jeszcze dostępne. Ja mam u siebie KME Nevo Sky Direct 2, mam 4 cylindry ale na obudowie są oznaczenia wskazujące na to że sterownik jest lub ma być dostępny w wersji 6 i 8 cylindrowej. Cena to okolice 4500zl za KME a Vialle około 10000zl. Przewaga Vialle to brak dotrysku benzyny i wykorzystanie wtryskiwaczy benzynowych do wtrysku gazu co zapewne ma wpływ na ich chlodzenie i precyzję dawkowania LPG. Co do rozwiązania KME jestem bardzo zadowolony a dokładniejszą opinię wyraziłem w jednym z wątków o LPG. Różnicy w jeździe nie wyczujesz.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Gaz ogolnie jest dobrym pomysłem, ale trzeba też zwrócić uwagę na wybieraną instalację. Z własnego doświadczenia wiem, że z tym to niestety bywa różnie. Teraz mijają 2 lata, jak jeżdżę na BRC SQ32 instalowanym z jednym z warsztatów Czakram. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Co prawda od czasu do czasu musze przyjeżdżać na kontrolę, ale i tak bardziej mi się to opłaca niż jazda na benzynie.
Opublikowano
Gaz ogolnie jest dobrym pomysłem, ale trzeba też zwrócić uwagę na wybieraną instalację. Z własnego doświadczenia wiem, że z tym to niestety bywa różnie. Teraz mijają 2 lata, jak jeżdżę na BRC SQ32 instalowanym z jednym z warsztatów Czakram. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Co prawda od czasu do czasu musze przyjeżdżać na kontrolę, ale i tak bardziej mi się to opłaca niż jazda na benzynie.

Mam wrazenie kolego ze jestes jakims nieudolnym przedstawicielem handlowym firmy BRC. W kazdym twoim poscie na tym forum widnieje magiczna fraza "BRC SQ32". W ogolnym temacie o LPG piszesz ze masz ta instalacje od pol roku, tutaj juz 2 lata. Alboo mieszkasz gdzies daleko w przestrzeni kosmicznej i zaszla tu dylatacja czasu, albo po prostu sciemniasz.

Pomijajac moje osobiste odczucia co do ciebie to instalacja o ktorej piszesz nie nadaje sie do silnika z bezposrednim wtryskiem, a o taki pyta autor tematu.