Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam pytanko na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.Czyściłem parownik od klimatyzacji poprzez zdemontowanie dmuchawy dzięki czemu mogłem "psiknąć" bezpośrednio na parownik od strony wlotu powietrza z zewnątrz.Widziałem w innych postach odnośnie czyszczenia, że można jeszcze wyjąć czujnik temperatury parownika od strony pojazdu ( wnętrza) i też tam "psiknąć. Problem w tym ,że u mnie fabrycznie nie ma tego czujnika (jest fabryczne wgłębienie na czujnik zaślepione) ,no ale jest coś czego nigdzie indziej nie widziałem a mianowicie pod owym czujnikiem temperatury (gdzie powinien być) jest gumowa rurka mniej więcej 20cm długa idąca do góry,która niczym nie jest zaślepiona."Dmuchnąłem" w nią nic tam nie ma .Wie ktoś do czego ona służy???? Jest poprowadzona tak pod kątem do góry i kończy się za radiem.Co jeżeli spust wody z parownika byłby zatkany i cała ta woda poszłaby tą rurką? Co to jest ? dodam ,że jest to w angliku.

Dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź

https://drive.google.com/open?id=1Ey4zx5rNThvVj8whjS0uS6M_fQGhL_d_

https://drive.google.com/open?id=1LlllZcXkvUO6nZpA209nZR6fIfq3Ri9S

Opublikowano

Wygląda na to ,że udało mi się samemu odpowiedzieć :) Jak dla mnie nie było łatwo (parę godzin szukania lol ) .Znalazłem na angielskim forum

"the hose your referring to is an cooling vent line for the CCC/CIC system (Car Information Computer). its just a rubber hose with nothing more than air flowing threw it.

Czyli rurka z powietrzem do chłodzenia komputera pokładowego (u mnie go nie ma) ale rurka jest.

Ciekawe czy mogę w nią psiknąć pianką do czyszczenia parownika ?