Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich grupowiczów,

Mam cztery pytanka dotyczące BMW 5 [E 61] rok 2006.

1. Kupiłem samochód po lekkim wypadku, poduszka w kierownicy była otwarta, napinacz pasów przy fotelu kierowcy wystrzelony. Po wymianie napinacza i poduszki na komputerze nadal pokazuje błąd, świeci się też lampka na desce rozdzielczej brak zapiętych pasów i poduszka. Pytanie:

Czy muszę jeszcze wymienić sensor, czy wystarczy pojechać do serwisu i wykasować błędy?

2. Poduszka, którą kupiłem jest z 2004 roku natomiast mój samochód z 2006. Wszystko pasuje bez problemu wtyczki do AirBag są identyczne. Jest jednak mały wyjątek nie mam sygnału, ponieważ w roczniku 2006 z tyłu poduszki jest blacha (jako styk) natomiast w roku 2004 była taśma. Problem jest do rozwiązania bez problemu wystarczy wymienić kawałek blachy, na którym mocuje się AirBag oczywiście na blachę z 2004 roku już zamówiłem w serwisie (54 zł). Pytanie:

Chciałem wykasować błędy z komputera przed wymianą tej blachy.

Czy jeśli wykasuje błędy wcześniej a potem przy wymianie blachy odłączę, AirBag na rozłączonym akumulatorze komputer wykryje, że rozpiąłem poduszkę i pokaże błąd?

3. Mam w samochodzie Nawigację Professional (dwa napędy CD-Rom 1. muza 2. DVD). W DVD ładuje płytę z mapami to zrozumiałe.

Jakie jeszcze funkcje spełnia ten napęd DVD?

Ktoś z moich znajomych stwierdził, że podobno można w tym samochodzie oglądać w czasie postoju filmy, na DVD czy to prawda?

Oczywiście był bym chory jak bym tego nie sprawdził, żadna płyta DVD z filmem oczywiście nie działa.

4. Czy ma ktoś może do sprzedania polską instrukcję do [E61] oczywiście w rozsądnej cenie. W serwisie kosztuje kupę kasy, (może być nawet ksero)?

Z góry dzięki za pomoc Janusz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

no nie wiem juz sam co musze hehe... bylem w serwisie na diagnostyce. Sensor jest podobno dobry. Natomiast okazalo sie ze nie wymienilem jeszcze jednego napinacza psow z 2 strony fotela :? .

Podobno ten ich komputer od diagnostyki pokazal by ze sensor jest do wymiany.

Pozdrawiam Janusz ;)