Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam f34 2014 z orygnalną nawigacją NBT (duży ekran).

Chcę wymienić ją na NBT EVO (po 2016) z nowym touchpadem. Kupiony komplet na allegro. Wszystko w super stanie, jedynie po wyciągnięciu mojego aktualnego HU zobacyzłem, ze mam zdecydowanie więcej wejść niż HU EVO ma do zaoferowania.

Podłączyłem te przewody, któe miały miejsce do nowego (zostały 2 niedpołączone). Całość ładnie ruszyła, z dużymi ALE. Brak BT, i audio w głośnikach.

NBT EVO po lewo, NBT po prawo. Widać różnicę w wysokości również.

https://drive.google.com/file/d/0BxOycn-ORnUmdGltRWZWb0x6cDZfdTlNUkNqT1A4MWVQX1pR/view?usp=sharing

view?usp=sharing

Teraz moje pytanie czy są różne wersję NBT EVO? Muszę szukać innej HU czy jakieś dodatkowe moduły są potrzebne aby to ruszyło?

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To EVO które kupiłeś nie ma GPS , z tym EVO był moduł TCB lub ATM który obsługuje mikrofon , SOS ,ConnectDreiv itd .

Zapytaj sprzedawcę czy nie ma tego modułu .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"