Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z usunięciem inspekcji olejowej mikrofiltru i serwisu. Wcześniej usuwalem je bez problemu poprzez ukryte menu. Od pewnego czasu można je było tylko wyzerować a później nawet i zerowanie nie działa. Po wymianie oleju nawet mechanik przez komputer nie mógł tego zrobić. Miał już ktoś taki przypadek?

Opublikowano
Witam

Od pewnego czasu mam problem z usunięciem inspekcji olejowej mikrofiltru i serwisu. Wcześniej usuwalem je bez problemu poprzez ukryte menu. Od pewnego czasu można je było tylko wyzerować a później nawet i zerowanie nie działa. Po wymianie oleju nawet mechanik przez komputer nie mógł tego zrobić. Miał już ktoś taki przypadek?

Kluczowe pytanie. Jaki masz przebieg ?

Opublikowano
420000

Zablokowała Ci się możliwość kasowania inspekcji - CBS Oil Service system blokuje się po określonej ilości RESETÓW, bądź przy przebiegu 300tyś+ - przynajmniej tak twierdzą wpisy na UK forach. Pozostaje chyba tylko opcja wyłączenia monitów/ponownego zakodowania - jeśli ktoś z forumowiczów zna sposób na uporanie się - pomóżcie koledze :)

Opublikowano
To co producent auta nie wierzył że te auto tyle przejedzie ? :D :mrgreen: kolego możesz chociaż podać nazwę tematu bo na szybko przejrzałem 40 stron Twoich postów i chyba przeoczyłem.
Opublikowano
gdzie robiłeś tą aktualizacje ?

nie jest ważne kto i gdzie się robi, to oprogramowanie ma prawie kazdy, jest z tego roku