Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako że w swojej E60 mam problem z poziomowaniem ksenonów muszę prosić o poradę.

Najpierw mam takie pytanie: skoro posiadam E60 z 2006r ze zwyklymi ksenonami to jaki powinienem mieć moduł do świateł? LM1 i osobno AHL? Czy może być inny i jak to sprawdzić jaki mam?

U mnie w Inpie jeżeli chcę połączyć się z AHL to nie mogę bo wywala błąd. Mogę wejść tylko w Light Control Module a w nim ciągle siedzi błąď:

9cb6 lwr-spulenabriss. Kein Signal oder Wert..

Początkowo myślałem że to problem z czujnikami od świateł na wahaczach ale podmieniałem na dobre i dalej ten błąd był. Teraz obstawiam albo Ahl albo silniczki w lampach.

I jeszcze jedna prośba. Może ktoś mi wytłumaczyć jak w Inpie można zrobić test samopoziomowania świateł?

Opublikowano
Jeśli jest to lci to modul ahl powinieneś mieć zintegrowany z LM. W inpie jest to opcja modul świateł z ahl, czy jakoś tak,( gdyż u mnie w 2003 r w pre lci wchodzi się osobno w modul świateł i osobno w ahl). Dalej Active F5 i bodajże znowu F5. Brak komunikacji z tym modułem oznacza albo jego uszkodzenie albo brak zamontowanych skretnych świateł. Jeśli u Ciebie jest xenon bez skrętu to nie nasz modulu ahl. Test samopoziomowania powinien być również pod opcja active F5 gdy wejdziesz w zwykły modul świateł, chyba że modul ahl występuje też w wersji bez skrętu i odpowiada za poziomowanie, wtedy wchodzisz inpa w modul ahl, active i f1 i shift f1 chyba, w każdym bądź razie chodzi i LWR, w Internecie pisza ze błąd twój oznacza uszkodzony czujnik, może kabel gdzieś się przerwał ;)