Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam E87 120D z 2005 roku. Samochód wyposażony jest w czujnik zmierzchu. Ustawienie przełącznika świateł w pozycji automatycznej powoduje, iż światła mijania włączają się tylko gdy zapadnie zmierzch. Natomiast ustawienie włącznika na światła mijania powoduje, iż nie wyłączają się po wyłączeniu zapłonu.

Stąd moje pytanie, czy da się przestawić/przeprogramować światła automatyczne, tak aby włączały się i gasły wraz z zapłonem ?

Szukałem takiej opcji w komputerze, lecz jej nie znalazłem (samochód nie jest wyposażony w iDrive). Wiem, że najprościej jest zasłonić czujnik, ale tej opcji chciałbym uniknąć. Jeśli więc istnieje możliwość przeprogramowania świateł, jak to zrobić ?

Z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

Ja sobie zaprogramowałem wczoraj światła dzienne. Miałem ten sam dylemat.

Teraz włączają się automatycznie po włączeniu zapłonu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No w Carly jest to łatwe kilka kliknięć po podłączeniu pod auto. W NCS Expert jest to bardziej skoplikowane. Poszukaj w dziale zrób to sam temat światła dzienne w E90 i zrób to sam;)