Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze składaniem lewego lusterka, silniczek próbuje je ruszyć ale po chwili zamiera. Przebrałem lusterko tyle ile umiałem (lustro, obudowa z tylu z kierunkowskazem) i jedyne co rzuciło mi się w oczy to pełno białego pyłu, który leci z każdej możliwej szczeliny. Zdjąłem plastikowa zaślepkę od dołu lusterka i widzę tam jedna śrubę z tym ze jest tak zardzewiała ze wykruszyła się po pierwszej próbie odkręcenia. Teraz pytanie, w jaki sposób dostać się do tego silniczka ? Czy może nie ruszać już tego i kupić jakiś zestaw naprawczy z Allegro (jeśli tak to jak go zamontować), czy pozostaje mi tylko nowe całe lusterko ? Szukałem filmików rozebrania lusterka na cząstki pierwsze ale nie znalazłem. Może ktoś zmagał się z tym samym problemem ? Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano
Zanim zaczniesz coś wymieniać, spróbuj użyć wd40. Jeżeli to nie pomoże to widziałem kiedyś filmik na YouTube, gdzie gość nawiercal dziurę, w której znajduje się śruba. Jednak wd40 powinno pomóc. W moim wypadku lusterko nie składało się w upały, tak samo silnik pracował, ale zamieralo. Jak upały przeszły to lusterko śmiga jak nowe.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem to samo lewe lustro się nie składało. Rozebrałem obudowę i z psikałem sporą ilością WD40 plus wydmuchiwałem ten pył kompresorem i pomogło składa się i rozkłada bez problemu.