Skocz do zawartości

Brak ogrzewanie e38 m67 polift - pomocy !! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moi kochani magicy, lato w pełni i częste używanie klimatyzacji. Dwa dni temu małe ochłodzenie to mówię do siebie a podkręć sobie trochę grzanko w swojej ukochanej - zwiększyłem temperaturę a tu nic ... zimne powietrze, no kurde to max 32 stopnie a tam dalej nic tylko zimne powietrze ....

Klimatyzacja działa, bez klimatyzacji też działa nadmuch natomiast nie grzeje. Od czego zacząć, może jakaś pierdółka ?? przecież wszystko chodziło jak należy przed latem :(

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za cokolwiek ! :)

Opublikowano

Dzisiaj to zdiagnozowałem dokładnie, więc wygląda to następująco do póki wskazówka nie jest minimalnie poza pionem to cały czas dmucha zimne powietrze, kiedy wskazówka osiąga pion wtedy nawet nie ma ciepła dopiero po przegonieniu autka chwilę powieje ciepłe należyte powietrze po czym znów robi się letnie a nawet zimne przy wskazówce w pionie, tylko po mocniejszej jezdzie chwile jest ciepło - ja obstawiałem termostat hmmm. Jak sprawdzić / naprawić - wymienić elektrozawory i jakie należyte powinny tam być w razie zakupu i wymiany ??

Pozdrawiam Was

Opublikowano

Wskazowka ma caly czas byc prosto.Zadnych odchylen!

Jest walniety termostat i dodatkowo moze byc zapowietrzona.

Co do elektrozaworow to wszystko jest w necie i nikt Ci nie bedzie tego opisywal bo to bylo walokowane tysiace razy na wszystkich mozliwych forach :)

Opublikowano
Wskazowka ma caly czas byc prosto.Zadnych odchylen!

Jest walniety termostat i dodatkowo moze byc zapowietrzona.

Co do elektrozaworow to wszystko jest w necie i nikt Ci nie bedzie tego opisywal bo to bylo walokowane tysiace razy na wszystkich mozliwych forach :)

Eeeee nie zrozumiałeś mnie chyba - wskazówka jest cały czas w pionie ale tylko chwile jest poza pionem jak mega pogonię samochód to chyba normalne, po kilku sekundach wraca do pionu i trzyma ten pion. Więc co termostat czy elektrozawory ? rzucisz linka dot elektrozaworów ?

Opublikowano
Nie moze byc poza pionem chwile.Ma stac prosto.Wymien termostat.Elektozawory to loteria.Najlepiej zregenerowac samemu,albo nowe.